Sök i den här bloggen

Translate

måndag 28 november 2016

"Änkan" av Fiona Barton (originaltitel: "The Widow")

❄️ Ledig måndag innebär lite vardagslyx och jag ska passa på att blogga lite. Dels detta inlägg som kommer nu men också ett tidsinställt som kommer att komma lite senare i veckan. Jag har hunnit läsa en del men inte skriva så då får det bli så här. Från och med i dag tänkte jag också passa på att tipsa om julböcker och julklappstips i högerfältet där normalt Du har väl inte missat... och Veckans boktips finns. Det vore också roligt om ni tipsade mig om bra jul- och vinterböcker så gör gärna det i kommentarsverktyget under inläggen. ❄️

Nu till denna bok! "Änkan" av Fiona Barton har skrivits upp och pratats upp en hel del och därför hade jag så klart stora förväntningar på boken. De infriades inte riktigt, men den är absolut läsvärd. Korta kapitel och enkelt språk gör den lätt att läsa och den är berättad ur olika karaktärers vinkel vilket gör den lite mer intressant än den skulle varit om man bara följt storyn ur ett perspektiv.

Jean Taylors liv har de senaste åren varit väldigt turbulent och jobbigt. Detta eftersom hennes man anklagats för ett fruktansvärt brott och allt har haft stort utrymme i pressen. Maken misstänktes och ställdes inför rätta för att ha kidnappat och mördat en liten flicka. Detta trots att inte någon kropp hittats. Nu har maken dött och kvar finns bara Jean som varit gift med mannen som pekats ut som ett odjur och ondskan själv. Vem är hon och har hon svaret på vad som hände då lilla Bella försvann från trädgården där hon bodde med sin mamma? Både polisen och pressen börjar nu pressa och jaga Jean i hopp om att äntligen få veta vad som hände...

"Änkan" är som sagt läsvärd och den är intressant eftersom den sticker ut lite med ett annat perspektiv på ett brott. Den har jämförts med "Gone girl" och "Kvinnan på tåget" men riktigt så bra tycker jag inte att den är. Boken är inte rafflande och nervkittlande utan spännande på ett annat sätt. Detta är absolut en bok som skulle passa under julgranen!

2 kommentarer:

 1. Har kollat på den här boken men inte läst eller lyssnat på den än. Tror den får fortsätta stå på listan ett tag till till förmån för andra "måsteläsanuböcker"

  Tips på läsning/julklappar: Peter James serie om Roy Grace. Välskrivna böcker! Har lyssnat på samtliga 11 delar nu och inväntar den 12:e :)
  Anthony Lawrence - Mannen som talar med elefanter. En viltvårdare som skriver om sitt arbete med en flock vilda aggresiva elefanter, om arbetet med reservatet Thula Thula.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du behöver inte stressa efter att läsa den utan gör det när du känner att du inte har någon bok du längtat efter...

   Jo Peter James böcker har jag läst och snart kommer ett inlägg om den sista översatta i serien. Eftersom den precis nyss kom så gissar jag att det dröjer ett tag innan nästa del ges ut på svenska.

   Tack för det andra tipset :)

   Radera