Sök i den här bloggen

Translate

söndag 6 november 2016

"Karriär i ondska" av Robert Galbraith (originaltitel: "Career of Evil")

Jag har blivit lite smått förtjust i privatdetektiverna Cormoran Strike och Robin Ellacott, som är huvudkaraktärerna i Robert Galbraiths (pseudonym för J.K. Rowling) böcker i denna serie. "Karriär i ondska" är en ganska lång bok (539 sidor) och det blir kanske lite väl mycket utfyllnad emellanåt, men samtidigt är det som att man får många små historier inflätade i den långa. Jag tycker att det här är en ganska bra bok för det är trots allt hyggligt spännande och eftersom man har ett begränsat antal misstänkta försöker man själv räkna ut vem mördaren är innan författaren berättar det. Boken är välskriven och de flesta kapitlen är relativt korta.

Ett paket levereras med motorcykelbud till Cormoran Strikes detektivbyrå. Det är adresserat till hans assistent/partner Robin och det är hon som tar emot det och kvitterar paketet. När hon öppnar det får hon en chock för paketet innehåller ett avhugget kvinnoben. Strike tillkallar polis och han talar om att han kan tänka sig att det är en av fyra män från hans förflutna som kan vara den som skickat benet. Polisen verkar rikta in sig på en av dem eftersom det är en känd gangster men Strike och Robin släpper inte fallet utan börjar undersöka de andra tre och Strike tror också att det är mest sannolikt att det är någon av dem som är den skyldige. Men det är dock inte bara Strike och Robin som spanar på misstänka utan de är själva också bevakade av mördaren...

"Karriär i ondska" är den tredje delen i den här serien (läs om de två tidigare delarna genom att klicka på titlarna nedan) och jag tycker att alla böckerna är läsvärda. Men man ska nog gilla pusseldeckare och klassiska mordmysterier om man ska uppskatta de här böckerna.

"Gökens rop"
"Silkesmasken"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar