Sök i den här bloggen

Translate

måndag 15 maj 2017

"Den tatuerade cirkeln" av Susan Casserfelt

Jag vet inte när det senast gått så många dagar sedan jag läste en bok som det gjort nu. Jag har jobbat lite mer än vanligt den sista veckan och orken och koncentrationen att sätta sig med en bok har inte funnits där, men att lyssna har fungerat. Den här gången blev det "Den tatuerade cirkeln" av Susan Casserfelt och det är den andra delen i hennes Högakustenserie. Jag läste den första delen, "Prästens lilla flicka", i mars 2014 och tyckte att det fanns potential för att den här serien skulle kunna bli riktigt bra. Tyvärr så hade jag lite svårt att få grepp om den här andra boken och jag hade svårt att ta storyn på allvar. Men trots det ville jag lyssna vidare och höra hur det skulle gå så den är på inget sätt dålig. Det bara saknas något (enligt mig), nu igen....

Polisinspektör Kajsa Nordin sitter på en restaurang med sin flickvän då hon hör något som hon tror är pistolskott. Hon rusar ut och hittar en svårt skottskadad man. Hon försöker stoppa blödningarna men tre svartklädda män dyker upp och motar bort henne. Hon tror att det är poliser men då hon dagen efter träffar de utredande poliserna tror de inte på hennes utsaga. Kajsa kan inte släppa fallet och tillsammans med hennes fd kollega, den numera pensionerade kriminalkommissarien Modig från Örnsköldsvik, gräver hon vidare. Detta leder till att hennes vägar än en gång korsas med konstnären Zetas. Detta eftersom kändiskonstnären har en tatuerad cirkel som som liknar den tatuering man fann på den döde mannen. Det leder vidare till ett dolt sällskap med en synnerligen ljusskygg verksamhet, bl.a. en privatklinik vid foten av Höga Kustenbron.

När jag nu lyssnat klart på "Den tatuerade cirkeln" tänkte jag direkt att jag nog lämnar Kajsa och Zeta i och med det, men när jag tittade på Casserfelts hemsida så såg jag att nästa bok, den tredje delen, ska bli den sista i serien och då ändrade jag mig för det känns fånigt att läsa/lyssna på två av tre.

"Den tatuerade cirkeln" är uppläst av Katarina Ewerlöf och den är 14 timmar och 43 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar