Sök i den här bloggen

Translate

måndag 29 maj 2017

"...får leken tåla" av M.J. Arlidge (originaltitel: "Liar Liar")

Den fjärde fristående delen i M.J. Arlidges serie om kommissarie Helen Grace heter "...får leken tåla" och jag har nu lyssnat på den. För mig är det den sämsta av böckerna i serien (läs om de tidigare delarna genom att klicka på titlarna i slutet av detta inlägg) men för det är det inte en dålig bok utan det är en helt okej deckare. Storyn är spännande och karaktärerna är intressanta. Spänningen håller i sig enda till slutet.

Tre stora bränder bryter ut under en och samma natt. Kriminalkommissarie Helen Grace får ansvaret för utredningen och det blir en fasansfull jakt på mordbrännaren. Bränderna kräver flera människoliv men Helen och hennes kollegor hinner knappt påbörja jakten innan nya bränder lamslår staden. Fler människoliv skördas och poliserna kan konstatera att allt är mycket noggrant planerat och genomfört. Genom att starta fler bränder samtidigt får räddningstjänsten problem med prioritering och detta gör att fler dör. Utöver utredningen har Helen också en ny chef som hon inte riktigt får grepp om och som om inte detta vore nog så har den lokala reportern Emilia Garanita återigen fått upp vittringen när det gäller Helen...

"...får leken tåla" är absolut läsvärd och om man väljer ljudboken så är den 10 timmar och 42 minuter lång och uppläst av Callin Öhrvall Delmar.

De tidigare böckerna i serien:
"Ole dole"
"Bro bro breja"
"Dansa min docka"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar