Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 14 maj 2020

"Det mörka hatet" av Torbjörn Sundström

Jag måste säga att det här är en bok som verkligen sticker ut i mängden. Den är spännande och väldigt annorlunda. "Det mörka hatet" är en deckare nästan helt utan poliser och utredningar och det är väldigt speciellt. Inte heller finns det någon privatdetektiv som annars är vanligt. Jag lyssnade på boken och ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 7 timmar och 11 minuter lång.

Juristen Sofia Widmark utsätts för sexuella trakasserier av en manlig kollega. Hon tar illa vid sig och börjar fundera på sin framtid. När hon för att avreagera sig ger sig ut på en löparrunda i Delsjöns friluftsområde blir hon överfallen. Om inte ett gäng fotbollskillar befunnit sig där och gett sig på förövaren skulle allt antagligen slutat värre än det gjorde. I skogen finns också IT-konsluten Gustaf Bergsten. Han blir också vittne till det som sker men lyckas inte få tag i våldtäktsmannen. Däremot bestämmer han sig för att försöka spåra honom för att kunna stoppa honom från att upprepa sina handlingar.

Boken beskrivs som första delen om Sofia Widmark och Gustaf Bergsten så vi får väl se om det blir en fortsättning. I så fall kan jag mycket väl tänka mig att läsa eller lyssna på den också. Det är uppfriskande med böcker som sticker ut! Därför rekommenderar "Det mörka hatet".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar