Sök i den här bloggen

Translate

måndag 27 oktober 2014

"I tystnaden begravd" av Tove Alsterdal

Det här är en bok som jag verkligen kan rekommendera! Mycket väl berättad och mycket spännande. För ett tag sedan läste jag min första bok av Tove Alsterdal och kände direkt att jag ville läsa mer av henne. Som tur var så hade jag "I tystnaden begravd" liggande i bokhyllan redan.

Katrine kommer hem till Stockholm från London där hon bor. Hon har fått sparken från Sveriges radio och hennes mamma är sjuk. I mammans lägenhet hittar hon ett brev från en mäklare som skriver att han fått ett bra bud på mammans hus i Kivikangas i Tornedalen. Katrine och hennes bror har ingen aning om att mamman har sitt ursprung uppe i norr och Katrine åker dit för att titta på huset. I byn har precis Lars-Erkki Svanberg mördats. En gång var han ett  stort skidlöfte i Sverige och nu har han mördats med sin egen yxa. Katrine dras in i byns hemligheter och det förflutna börjar komma upp till ytan...

Har ni inte läst något av Tove Alsterdal så tycker jag att ni ska göra det! Jag kan rekommendera både den här boken och "Kvinnorna på stranden", som jag nyligen läste. (klicka på titeln för att läsa om den)

1 kommentar: