Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 30 oktober 2014

"Döden kan vänta" av Peter James (originaltitel: "Dead Man's Time")

Jag är så förtjust i Peter James serie om Roy Grace och blev överlycklig då jag såg att det nyligen kommit en ny bok, "Döden kan vänta". Som vanligt är storyn välskriven, spännande och intressant. Kapitlen är föredömligt korta och det gör att spänningen hålls vid liv trots att det växlar mellan parallella storys och olika karaktärer.

När Gavin och Aileen Daly är 5 respektive 8 år gamla dödas deras mamma och deras pappa förs bort av den irländska maffian. Detta sker 1922 i New York och syskonen tas till Irland av deras faster. Precis då de ska gå på atlantångaren kommer en yngling fram till Gavin och ger honom pappans fickur och en lapp med en sifferkod på. Nu är Gavin 95 år gammal och han plågas av att han aldrig infriade sitt löfte om att återvända till New York och ta reda på vad som hände hans pappa. Han har heller aldrig kunnat lista ut vad siffrorna på pappret betydde. När Aileen rånmördas i sitt hem stjäls fickuret tillsammans med en mängd antikviteter, allt till ett värde av 10 miljoner. Gavin blir förkrossad och bestämmer sig för att återfinna uret och hämnas sin syster. Tillsammans med sin son, den kriminelle Lucas, tar han upp jakten på förövarna. Och det gör även kriminalintendent Roy Grace och hans team. Ledtrådarna leder såväl ut i Europa som till New York. Ska polisen eller familjen Daly hinna först med att skipa rättvisa?

"Döden kan vänta" och de andra böckerna i serien (läs om dem nedan genom att klicka på titlarna) rekommenderas varmt och jag ser fram emot nästa bok i serien!

"Levande begravd"
"Ett snyggt lik"
"Långt ifrån död"
"Död mans fotspår"
"Den enes död"
"Död som du"
"Död mans grepp"
"Till döds"

2 kommentarer:

  1. Oj har det kommit ut en till! Den ska jag införskaffa snarast, tycker väldigt mycket om hans böcker!

    SvaraRadera
    Svar
    1. De kommer ganska tätt men det är ju bara kul! Det var av en slump jag såg att den kommit ut.

      Radera