Sök i den här bloggen

Translate

måndag 13 oktober 2014

"Mellan fyra ögon" av Denise Rudberg

Fjärde boken i Denise Rudbergs elegant crime-serie heter "Mellan fyra ögon" och håller samma stil som de tre tidigare böckerna. Förra boken tyckte jag var den sämsta och det håller jag fast vid nu när jag läst ut "Mellan fyra ögon". Själva kriminalfallet hamnar fortfarande lite väl mycket i skuggan av karaktärernas privat- och kärleksliv men trots detta så är intrigen ganska spännande.

Riskkapitalisten och styrelseordförande i Jane Edens exklusiva privatskola Mikael Celsius hittas mördad i sin bil. Han har blivit ihjälslagen och fallet hamnar på åklagarsekreterare Marianne Jidhoffs och poliserna Torsten Ehns och Augustin Madrids bord. De bildar en specialgrupp som utreder känsliga fall. Arbetet i gruppen leds av riksåklagare Olle Lundqvist men han kommer med tragiska nyheter som ställer hela gruppens varande eller inte varande på spel. Gruppen utreder Celsius liv och arbete och det visar sig finnas en del kvinnoaffärer som skulle kunna gett honom en del fiender. Men är det det som ligger bakom mordet på honom? Eller har den privatskola Jane Eden leder med järnhand något med fallet att göra?

Gillar man lite lättsmälta deckare kryddade med en hel del kärlek och mer eller mindre komplicerade förhållanden så tycker jag att man ska läsa dessa böcker. De tre tidigare delarna hittar ni nedan. Klicka på titlarna för att läsa om dem.

"Ett litet snedsprång"
"Två gånger är en vana"
"Bara tre kan leka så"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar