Sök i den här bloggen

Translate

måndag 6 oktober 2014

"Lotus blues" av Kristina Ohlsson

Mycket bra, annorlunda, välskrivet och mycket väl berättat!! Det sammanfattar Kristina Ohlssons nya bok "Lotus blues". Jag var tveksam i början, dels för att den skiljer sig ganska mycket från hennes tidigare böcker men också för att jag har svårt för böcker som berättas i första person. Men sedan blev det så bra och spännande att jag helt glömde bort det och slukades upp av storyn.

Stockholmsadvokaten Martin Brenner får ett besök som kommer att ställa hela hans tillvaro upp och ner. En man kommer in på hans kontor och ber om hjälp med att rentvå sin syster som innan hon tog livet av sig erkände fem mord. Två i Texas och tre hemma i Stockholm. Tidningarna beskrev henne som en seriemördare och döpte henne till Sara Texas eftersom de två första morden begicks just i Texas. Brenner är tveksam till uppdraget men sugs in i historien som kommer att få stora och hemska konsekvenser för hans tillvaro. Han sätter sig själv, sin dotter (som egentligen är hans systers barn men som han tog hand om då systern och hennes man dog) samt sin älskarinnas tillvaro och liv på spel då han börjar rota i Sara Texas liv och det som ledde fram till att hon erkände fem mord för att sedan rymma och ta livet av sig.

"Lotus blues" är väldigt väldigt bra och det är den första delen i en serie om två. Den andra delen, "Mios blues", utkommer våren 2015 och jag längtar redan efter den!!

Kristina Ohlsson har tidigare skrivit nedanstående böcker. De ingår i serien om Fredrika Bergman och Alex Recht. Klicka på titlarna för att läsa om dem.
"Askungar"
"Tusenskönor"
"Änglavakter"
"Paradisoffer"
"Davidsstjärnor"

1 kommentar: