Sök i den här bloggen

Translate

lördag 17 januari 2015

"Låt mig ta din hand" av Tove Alsterdal

Jag har verkligen fastnat för Tove Alsterdal! "Låt mig ta din hand" är en bra och intressant bok precis som de två tidigare böckerna jag läst av henne. Alsterdal berättar på ett fängslande sätt och knyter samman dåtid med nutid på ett bra sätt.

Charlie lever ett ganska stökigt liv. När hon natten mot Valborgsmässoafton faller från sin balkong elva våningar upp är det lätt för polisen att tro att det hela är ett självmord. Men hennes biologiska pappa, en uteliggare som hävdar att Olof Palme lever, säger sig ha träffat Charlie natten då hon dog. Och han menar på att hon hade sällskap av en man som hon verkat ragga upp den kvällen. Helene, biologisk syster till Charlie, har lämnat slummen i Jakobsberg bakom sig. Hon har utbildat sig till arkitekt, gift sig och fått två barn. När hon nås av nyheten om att systern hon sällan haft kontakt med dött händer något med henne. Hon verkar också vara den enda som tror att det kan finnas någon sanning i det fadern berättar. Helene börjar forska i systerns liv och upptäcker att Charlie besökt Argentina det sista året. Argentina som är det land som det sägs att deras mamma begav sig till då hon på 70-talet övergav dem. Kan Charlie ha hittat spår som leder till vad som hände med deras mamma?

Jag rekommenderar absolut "Låt mig ta din hand" och de tidigare böckerna jag läst av Alsterdal! Läs om dem nedan genom att klicka på titlarna.

"Kvinnorna på stranden"
"I tystnaden begravd"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar