Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 29 januari 2015

"Vedergällning" av Thomas Erikson

Jag blir bara mer och mer förtjust i Thomas Erikson och hans böcker! "Vedergällning" är den fjärde delen i thrillerserien om beteendevetaren Alex King. Det är spännande, intressant och väldigt välberättat. Jag hade svårt att lägga boken ifrån mig så den blev utläst på en dag.

En man som anmält sig själv till polisen för en rad grova brott sitter i en skottsäker glasbur i en rättssal. Han är övertygad om att han inte kommer att dömas för de brott han är åtalad för. En annan man väntar i häktet på att hans rättegång ska börja. Det  är en grovt kriminell man och åtalet mot honom är så gott som bergsäkert. Men då hans advokater en efter en blir mördade uppstår ett unikt problem. Det finns inte längre någon försvarsadvokat som vill åta sig hans ärende. Beteendevetaren Alex King hjälper polisen med utredningen. Gabriel Hellmark, utredningsledaren, har kallat in honom som extra resurs för att inget ska gå fel. Även Kings sambo, polisen Nina Mander, arbetar med fallet. Vem är det som vill hindra en åtalad från att få det försvar han har rätt till?

Jag har tidigare läst de tre första delarna i den här serien (läs om dem genom att klicka på titlarna nedan). "Vedergällning" är precis lika bra som de är och jag hoppas att det kommer en fortsättning snart!

"Bländverk"
"Illdåd"
"Vanmakt"

3 kommentarer:

 1. Har läst de förra så jag måste läsa den här oxå.

  SvaraRadera
 2. Håller med dig! Jag tycker också väldigt mycket om hans böcker. Läste att Thomas tydligen skriver en ny bok ihop med någon annan thrillerförfattare, det lät spännande tyckte jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter onekligen spännande! Den ska jag hålla ögonen öppna efter för den vill jag verkligen läsa!

   Radera