Sök i den här bloggen

Translate

måndag 4 juli 2016

"Springpojken" av Gabriella Ullberg Westin

För ett tag sedan läste jag Gabriella Ullberg Westins debutbok, "Ensamfjäril" (läs om den genom att klicka på titeln), och tyckte att den var så pass bra att jag blev nyfiken på fortsättningen. Uppföljaren, "Springpojken", har nyligen utkommit och jag har nu läst den. Jag tycker att den är lite bättre än den första boken och den får betyget godkänt.

Dagen efter studenten hittas Tindra Edvinsson död. Hon ligger knivskuren på utsiktsplatsen Köpmanberget i Hudiksvall. Kriminalinspektör Johan Rokka får utredningen på sitt bord men han har svårt att koncentrera sig helt och fullt på fallet eftersom det påminner honom om när hans ungdomskärlek Fanny försvann från samma plats på hennes student för ca 20 år sedan. Parallellt försöker han ta reda på vad som har hänt med både Tindra och Fanny och hans eget mörka förflutna kommer återigen ifatt honom...

"Springpojken" är en helt okej och läsvärd deckare men den har inget av det där lilla extra som lyfter den. Men eftersom jag själv bodde i Hudiksvall ett par år så tycker jag att det är lite roligt att läsa Ullberg Westins böcker. För min del är en anknytning till orten alltid en extra krydda då man läser en bok.

1 kommentar: