Sök i den här bloggen

Translate

lördag 7 januari 2017

"Bro bro breja" av M.J. Arlidge (originaltitel: "Pop Goes the Weasel")

Nu är jag klar med "Bro bro breja", som är den andra delen i M.J. Arlidge serie om kriminalkommissarie Helen Grace. Jag tyckte väldigt mycket om första boken, "Ole dole", och andra delen är definitivt lika bra. Den här gången lyssnade jag på den och ljudboken är 9 timmar och 43 minuter lång och uppläsare är Callin Öhrvall Delmar som jag tycker gör ett mycket bra jobb.

En religiös och skötsam man hittas död i ett hus som förknippas med prostitution och kriminalitet. Hans utskurna hjärta lämnas i ett paket på trappan till hans hem där hans hustru blir den som öppnar det. Det här är början på en serie mord där män som uppsöker prostituerade mördas och får sina hjärtan utskurna. Helen Grace kämpar med fallet samtidigt som hon försöker komma över de hemska sviterna efter upplösningen på den förra utredningen. Kommer hon lyckas hitta den skoningslösa mördaren innan fler män faller offer för det brutala våldet? De hittar ett spår på en chattsida där män betygsätter kvinnorna de köpt. Kan det vara så att även mördaren är aktiv på denna sida?

"Bro bro breja" är en spännande och välberättad bok som gör mig mycket sugen på att direkt börja lyssna på den tredje delen. Men trots det så tror jag att jag ska dra ut på spänningen och välja en eller ett par andra bok emellan. På så sätt vet jag att jag har något att se fram emot!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar