Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 10 januari 2017

"Hälsning från de döda" av Stuart MacBride (originaltitel: "Birthdays for the Dead")

Brutalt och rått men ack så spännande och bra!! Jag fick två böcker i julklapp och det var första och andra delen i Stuart MacBrides serie om kriminalinspektör Ash Henderson. Den första heter "Hälsning från de döda" och jag har länge velat läsa den, men av någon outgrundlig anledning så har den hela tiden halkat neråt på listan. Kapitlen är lagom långa och storyn är välberättad, men man bör inte vara alltför känslig om man ska läsa den här boken eftersom den är väldigt brutal, mörk och blodig.

En seriemördare, kallad Födelsedagsfiraren, härjar i Skottland. Han har kidnappat och torterat flickor i många år. Han tar dem alltid precis innan de ska fylla tretton och dödar dem på deras födelsedag. Ett år senare skickar han ett födelsedagskort till föräldrarna. Det visar första steget i tortyren och är märkt med siffran ett. Sedan fortsätter det år efter år med ett nytt kort, alltid värre än det förra. Kriminalinspektör Ash Henderson är med och utreder fallet men det han aldrig delat med sig av till sina kollegor är att han egen dotter, Rebecka, är ett av offren. Hon försvann strax innan sin trettonårsdag men han har lyckats hålla födelsedagskorten hemliga för alla, t.o.m. för sin exfru. Alla tror att Rebecka bara rymde...

"Hälsning från de döda" är ett måste enligt mig om man gillar deckare. Själv är jag oerhört glad över att nästa bok i serien redan ligger i hyllan här hemma för den ska läsas så snart som möjligt!

4 kommentarer:

 1. Jag väntar på att få hem denna boken och som det verkar på hur du skriver om den så är det en deckare helt i min smak!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att du gillar den!! Och gör du det så finns det ju en fortsättning :)

   Radera
  2. Nu har jag läst den! Och jisses kos vad det var bra! Som tur är har jag bok två hemma så jag kan fortsätta läsa direkt =)

   Radera
  3. Ja visst var den bra! Du kommer inte bli besviken på den andra heller.

   Radera