Sök i den här bloggen

Translate

måndag 12 mars 2018

"Flickorna på Englandsbåten" av Lone Theils (originaltitel: "Pigerne fra Englandsbåden")

Återigen har jag läst en av böckerna från årets bokrea och återigen blev det en bok som jag länge tänkt läsa men som hela tiden rasat neråt på att läsa-listan. Och på samma sätt som med så många andra frågar jag mig nu varför eftersom "Flickorna på Englandsbåten" är en riktigt riktigt bra och mycket spännande bok. Har ni inte läst den så måste ni bara göra det!! Historien är så bra uppbyggd och välberättad och det är verkligen spännande från första till sista sidan.

Journalisten Nora Sand arbetar i London för den danska tidningen Globalt. När hon är på väg hem efter en intervju fyndar hon en gammal resväska i en second hand-butik i den lilla engelska kuststaden Brine. När hon kommer hem och öppnar den upptäcker hon att den inte är tom utan inuti finns det en mängd foton på unga flickor. På ett av fotografierna finns två flickor och det väcker något hos Nora. När hon forskat lite inser hon att det föreställer två danska flickor som försvann spårlöst på en färja till England 1985. Fallet med de försvunna flickorna har aldrig blivit löst och nu känner Nora att hon vill skriva om det. Spåren hon får fram leder till en seriemördare som avtjänar ett livstidsstraff i England. Har denne man också de två danska flickornas liv på sitt samvete?

"Flickorna på Englandsbåten" av Lone Theils är första delen i en serie om Nora Sand och det är en fruktansvärt bra start. Jag måste bara uppmana till att läsa den här boken! Det fina i det hela är att eftersom det här är en äldre bok så finns redan nu andra delen på svenska. Själv känner jag att det inte kommer att dröja alltför länge innan jag läser även den!

"Flickorna på Englandsbåten" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Sara Edwardsson och den är 11 timmar och 24 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar