Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 3 april 2019

"Familjen" av Lotta Lundh

"Familjen" har legat på soffbordet länge och väntat på att bli läst, men hela tiden halkat neråt i högen då det dykt upp andra böcker som pockat på min uppmärksamhet. Men den som väntar på något gott... För nu har jag kommit till skott och läst den och den var riktigt bra och otroligt spännande. Det är den första delen i serien om kriminalkommissarie Erik Ljung vid Sunnepolisen och det är den första boken av Lotta Lundh som jag läst. Det enda som irriterar mig lite är att det inte är några kapitel i boken utan bara avsnittsbrytningar med hjälp av en stjärna och ett par tomma rader. Jag tycker ibland att det är svårt att veta var jag ska bryta för paus då det inte finns kapitel. Nu gjorde det inte så mycket just i denna bok eftersom den är väldigt lättläst och inte krävde så många raster.

En ung kvinna anmäls försvunnen av sin mamma och försvinnandet väcker stor oro i det lilla samhället Sunne. Kriminalkommissarie Erik Ljung ansvarar för utredningen och upptäcker snart att det finns kopplingar till narkotikahandeln i Sunne. Detta gör att Ljung ett tag funderar på om kvinnan kan hålla sig borta av egen fri vilja. Men det finns många oroande faktorer som gör att han ganska snabbt börjar tro att det kan handla om ett bortförande. Och när sedan den 15-åriga Saga försvinner efter den årliga dansen i folkparken ökar den oron, inte bara för Ljung utan för alla i samhället...

Vi närmar oss påsken och lite längre ledigheter. Känner ni för att krydda vårens lediga dagar med lite spänning så är "Familjen" ett mycket bra val. Vill ni hellre lyssna på den så finns den som ljudbok. Reine Brynolfsson är uppläsare och den är 8 timmar och 24 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar