Sök i den här bloggen

Translate

fredag 26 april 2019

"Kvinnan som jagade ensam" av Magnus Jonsson

Äntligen kom den och äntligen har jag läst den - den tredje delen i Hatet-trilogin - "Kvinnan som jagade ensam"! Som jag längtat efter den!! Själva handlingen i den här serien har många likheter med den bok jag skrev om senast här på bloggen, men här är handlingen mer balanserad och utportionerad på ett perfekt sätt. Jag kan inte nog rekommendera den här serien. Ni måste läsa den! De två första delarna, "Mannen som lekte med dockor" och "Asätarna i Kungsträdgården" (läs om dem genom att klicka på titlarna), gjorde stort intryck på mig och det är med blandade känslor jag nu läst slutet på den här trilogin. Jag vill inte berätta för mycket eftersom jag inte vill förstöra för er som inte läst den ännu, men alla tre böckerna är väldigt spännande, händelserika och välskrivna.

Den tidigare AFA-medlemmen Linn Ståhl har tidigare hjälpt Stockholmspolisen med ett par svåra utredningar. Nu har hon dock bestämt sig för att aldrig mer göra det. Men när en av hennes före detta vänner i AFA först ber henne om hjälp med att hitta en möjlig infiltratör och kort därefter hittas död inser hon att hon faktiskt kan hjälpa kriminalpoliserna Rickard Stenlander och Erik Svensson med den komplicerade utredning de arbetar med. Speciellt eftersom den har koppling till hennes döda vän. Som i tidigare fall leder spåren Linn till Danmark och till människor som redan tidigare velat se henne död.

"Kvinnan som jagade ensam" är som sagt en väldigt läsvärd bok! Men börja med de två första delarna om ni inte redan läst dem. Jag hoppas verkligen att Magnus Jonsson kommer att skriva fler lika spännande böcker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar