Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 2 oktober 2019

"Sektion M I" av Christina Larsson

Sektion M är en ny thrillertrilogi av Christina Larsson. Jag har nu lyssnat på första delen som nyligen släpptes. Boken är helt okej, men inte riktigt lika bra som hennes tidigare böcker. (Dem kan ni läsa om genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan) Av den anledningen är jag lite besviken nu när jag lyssnat ut den första delen. Ljudboken är uppläst av Katarina Ewerlöf (som inte tillhör mina favorit bland uppläsare...) och den är 5 timmar och 30 minuter lång.

Nora Feller har tvingats lämna sitt arbete som polis i Katrineholm. Hon har sökt sig till Sektion M som är en specialenhet inom polisen. Gruppen är skapad för att lösa speciellt komplicerade mord. Nora känner sig inte speciellt välkommen av sina nya kollegor, men profileraren och befälet Charlotte Victorin är ändå okej. Noras första fall blir mordet på Varbergs kommundirektör. Han har hittats brutalt nerhuggen i Grå munken på Varbergs fästning. Men för Noras del blir det svårt då hon känner sig ovälkommen och motarbetad. Dessutom har hennes ex, också polis, lyckats få tag i hennes nya telefonnummer och han fortsätter att terrorisera henne.

Jag kommer antagligen att lyssna mig igenom hela trilogin eftersom jag är så förtjust i Christina Larsson. Men jag hoppas att kommande delar kommer att vara bättre och mer spännande än den här. För för mig saknades tyvärr den där extra nerven i storyn...

2 kommentarer:

  1. Jag håller med Nenne. När denna bok tog slut var jag tvungen att läsa bakåt några kapitel, då jag trodde att jag missat några kapitel men... Nej, den tog slut utan att ens väcka nyfikenhet eller undran. Som om man slutar läsa en bok efter tre kapitel. Ock...var den slut (som om boken aldrig riktigt börjat)? Men å andra sidan måste jag ju läsa nästa del utifall det då faktiskt eventuellt blir en "riktig historia/bok".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var en bra beskrivning av känslan jag också hade när jag kommit till slutet. Ändrade du uppfattning efter nästa del?

      Radera