Sök i den här bloggen

Translate

måndag 13 januari 2020

"Allting trasigt ska bli helt" av Johanna Mo

...och nu har jag lyssnat också på den tredje delen av Johanna Mos serie om Helena Mobacke, "Allting trasigt ska bli helt".  Även den är spännande och bra och håller samma stil som de två tidigare delarna. Den här ljudboken är (precis som de andra i serien) uppläst av Marie Richardson och den är 10 timmar och 3 minuter lång.

Under ett kaotiskt upplopp på Skärholmens torg dödas sextiotvåårige Gunnar Andersson. Femtonåriga Zemar Ahmadi pekas av en man ut som den som knivhögg Gunnar och han tas i förvar. Kriminalkommissarie Helena Mobacke och hennes grupp vid Söderortspolisen tilldelas utredningen och ganska snabbt står det klart för dem att Zemar inte kan vara förövaren. Men varför pekades han ut? När de tittar närmare på Gunnar inser de att motivet till mordet kan finnas i hans förflutna. Hans två närmsta vänner är till att börja med dock inte helt öppna med vad som hände under FN-tjänstgöringen på Cypern. Det är först när de inser att de själva kan vara i fara som de är beredda att börja prata...

"Allting trasigt ska bli helt" är en helt okej deckare, men måste jag rangordna de tre böckerna i den här serien som jag hittills lyssnat på så kommer den här sist. Jag erkänner också att jag redan har påbörjat den fjärde delen och att jag verkligen har svårt att stänga av den så håll ögonen öppna - den dyker snart upp här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar