Sök i den här bloggen

Translate

söndag 9 november 2014

"Stalker" av Lars Kepler

Mästerligt, fantastiskt bra och otroligt spännande!
"Stalker" är verkligen en riktig bladvändare! Återigen har författarparet bakom pseudonymen Lars Kepler skrivit en otroligt bra och nervkittlande bok. Den är dryga 600 sidor men det känns aldrig segt och storyn tappar inte tempot någon gång.

Rikskriminalpolisen får ett filmklipp skickat till sig. Klippet visar en kvinna som smygfilmas genom fönstret till hennes hem. Dagen efter hittas hon brutalt mördad. Någon har gått lös på hennes överkropp och ansikte med en kniv. Rikskriminalpolisens nya expert på seriemördare, Margot Silverman, får det som hennes första fall. Hon och hennes kollegor hinner inte långt med utredningen förrän en ny film skickas till dem. En okänd kvinna smygfilmas genom ett fönster och de inser att de måste identifiera henne snabbt, men det finns inget att gå på. Kvinnans man blir den som hittar henne mördad och han blir så traumatiserad att han flyttar på liket och städar huset innan polisen kontaktas. Han mår så dåligt att det inte går att förhöra honom. Därför ber Margot psykiatrikern Erik Maria Bark om hjälp. Hon vill att han ska hypnotisera maken så att han kan berätta vad han sett. Men när Erik får höra det som finns i mannens inre ljuger han för polisen...

"Stalker" är ett måste om man gillar deckare!! Jag läste den på en dag och jag lovar att den är omöjlig att lägga ifrån sig.

Bokens trailer:Tidigare böcker av Lars Kepler:
"Hypnotisören"
"Paganinikontraktet"
"Eldvittnet"
"Sandmannen"

2 kommentarer:

  1. Låter bra! Då har jag något att se fram emot, ska läsa den så fort jag läst klart John Ajvide Lindqvists Himmelstrand.

    SvaraRadera
  2. Härligt ! Den ska läsas !

    SvaraRadera