Sök i den hÀr bloggen

Translate

onsdag 25 mars 2020

"Nollpunkt" av JĂžrn Lier Horst och Thomas Enger (originaltitel: "Nullpunkt")

🌾 I denna tid av social distansering tĂ€nkte jag försöka tipsa om sĂ„ mycket bra böcker jag bara hinner med att lĂ€sa eller lyssna pĂ„. Böcker Ă€r ett bra sĂ€llskap dĂ„ de kan bjuda pĂ„ en paus frĂ„n verkligheten och alla (för tillfĂ€llet) mycket mörka och dystra nyheter, men det Ă€r ocksĂ„ en bra avkoppling. Jag anvĂ€nder ljudböcker som sĂ€llskap om jag inte kan somna men har dem ocksĂ„ i öronen under sköna vĂ„rpromenader. Och att sĂ€tta sig med en fysisk bok Ă€r bland den bĂ€sta verklighetsflykt jag vet. 🌾

Nu tĂ€nker jag tipsa om en bok av JĂžrn Lier Horst och Thomas Enger och den heter "Nollpunkt". Jag gillar bĂ„da författarna mycket och ett samarbete dem emellan kan inte annat Ă€n bli bra - tĂ€nkte jag -  och jag hade rĂ€tt! Det Ă€r spĂ€nnande frĂ„n allra första stund och hela vĂ€gen till sista stavelsen. BĂ„de storyn och karaktĂ€rerna Ă€r intressanta och fĂ€ngslande och man vill bara lyssna/lĂ€sa vidare. Ljudboken Ă€r upplĂ€st av Jonas Malmsjö och den Ă€r 13 timmar och 14 minuter lĂ„ng.

Den före detta lĂ„ngdistansdrottningen Sonja NordstrĂžm försvinner spĂ„rlöst. Försvinnandet upptĂ€cks av kĂ€ndisbloggaren Emma Ramm eftersom hon skulle bevaka lanseringen av NordstrĂžm sjĂ€lvbiografi samma dag som hon försvann. Dörren till hennes hem stĂ„r olĂ„st och dĂ€r inne syns tecken pĂ„ kamp. PĂ„ teven sitter en nummerlapp med Nummer 1 fasttejpad. Polisutredaren Alexander Blix som var huvudpersonen i ett skottdrama 19 Ă„r tidigare tilldelas fallet. För 19 Ă„r sedan dödade han pappan till en 5-Ă„rig flicka under ett gisslandrama. NĂ„got han fortfarande bĂ€r med sig. OmstĂ€ndigheterna tvingar Emma och Blix att samarbeta och det blir allt annat Ă€n ofarligt. De inser snart att de har att göra med en mördare som Ă€r fixerad av siffror och som Ă€r lĂ„ngt ifrĂ„n klar...

"Nollpunkt" Àr en av de bÀsta böckerna jag lÀst eller lyssnat pÄ i Är. Jag rekommenderar den vÀldigt mycket och jag ser fram emot nÀsta del i serien om Ramm och Blix! Det ska verkligen bli spÀnnande att följa dem!

1 kommentar:

  1. LĂ„ter lovande! Har precis lagt den offline.
    Gillar ocksÄ bÄda författarna, Enger var lÀnge sedan jag lÀste gillade hans böcker skarpt. Synd att fler inte Àr översatta till svenska.

    SvaraRadera