Sök i den här bloggen

Translate

måndag 28 april 2014

"Dödens bok" av Reginald Hill (originaltitel: "Death's Jest-Book")

Jag verkligen älskar Reginald Hills böcker och det var med blandade känslor jag läste ut "Dödens bok". Eftersom Hill gick bort 2012 så var detta den sista boken och det känns sorgligt. Samtidigt så är den, precis som hans andra böcker, en stor njutning att läsa. Den är spännande, allvarlig men ändå skriven med humor och en glimt i ögat. Boken är en fristående fortsättning på "De dödas samtal".

Franny Roote, som frigivits från fängelset, skickar strax före jul ett brev till överkommissarie Pascoe. Pascoe som var ledande i att Roote hamnade i fängelse vet inte riktigt hur han ska ta brevet. Är det en uträckt hand eller är det ett hot? När det sedan fortsätter att komma fler brev som också verkar innehålla erkännanden om nya brott blir Pascoe riktigt oroad. Samtidigt utvecklas Pascoes kollega Hat Bowlers förhållande med Pomona Rye. Pomona höll nyligen på att bli en seriemördares offer. Lyckan naggas dock lite i kanten av Pomonas återkommande huvudvärk och att det finns de som inte riktigt tror på hur det gick till då hon överlevde mordförsöket och de verkar vara villiga att ta till nästan vilka åtgärder som helst för att ta reda på sanningen. Intendent Dalziel finns som vanligt i bakgrunden och håller ett vakande öga på vad som sker och som vanligt tar han till metoder utanför regelboken för att ta fast brottslingar och rädda sina egna...

Har ni inte redan läst Hills böcker så är det dags att börja nu och jag lovar er att de är bra mycket bättre än TV-serien som baserades på  karaktärerna Dalziel och Pascoe. Jag tar nu farväl av Reginald Hill och tackar för alla bra historier och den underhållning jag fått av hans böcker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar