Sök i den här bloggen

Translate

lördag 24 maj 2014

"Havskatten" av Ann Rosman

Det här är en bok som jag har längtat efter! Jag riktigt älskar Ann Rosmans böcker om Marstrand! "Havskatten" är den femte boken i den här serien och jag tycker lika mycket om den som de tidigare. Kapitlen är uppbyggda så att man först får följa det som händer i nutid och så avslutas de med en historisk händelse och den följer med genom hela boken. På så vis blir det två berättelser i en bok.

Räddningstjänsten i Marstrand gör en makaber upptäckt då de har en rökdykningsövning i det förfallna Turisthotellet. En gammal man hittas mördad där inne och Karin Adler blir kallad till platsen. Tillsammans med sina kollegor får hon i uppgift att utreda mordet. Det visar sig att mannen varit väldigt aktiv i lokala frågor och försökt att stoppa allt från balkongbyggen till den kommunala försäljningen av Varmbadhuset. Med andra ord finns det många som hade ett horn i sidan till honom.
Den parallella historien utspelar sig 1906 då kung Oscar II anländer till kurorten Marstrand. Han vistelse där lockar till sig många ur Sveriges societet. Bl.a. så kommer direktör Lundberg till Turisthotellet tillsammans med sin fru och sina två döttrar. Den äldre av dem, Karolina, är sjuklig och de hoppas att vistelsen på kurorten ska bota henne samt att de ska kunna hitta en lämplig fästman till henne där.

Jag rekommenderar varmt "Havskatten" och Rosmans tidigare böcker i den här serien! (läs om de fyra första genom att klicka på titlarna nedan)
För min del är det nu bara till att börja längta efter nästa bok...

"Fyrmästarens dotter"
"Själakistan"
"Porto Francos väktare"
"Mercurium"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar