Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 10 juni 2014

"De utstötta" av Elly Griffiths (originaltitel: "The Outcast Dead")

Den sjätte delen i Elly Griffiths serie om arkeologen Ruth Galloway heter "De utstötta" och den har nyligen kommit ut på svenska. Jag har läst de tidigare fem delarna och jag tycker att detta är riktigt bra böcker. Och de passar speciellt de som gillar mordgåtor och historia. Klickar ni på omslaget här bredvid kan ni läsa vad The Sun skriver och jag tycker att det stämmer mycket bra!

Ruth har gjort ett fascinerande fynd vid en utgrävning. Hon verkar ha hittat änglamakerskan Jemima Greens kvarlevor. Hon gick under namnet mor Krok eftersom hon förlorat sin ena hand och den ersattes med en krok. I slutet av 1800-talet hängdes hon eftersom hon dömdes för att ha mördat ett av de barn hon hade i sin vård. Fyndet av kvarlevorna lockar dit ett TV-team och det beslutas om att det ska spelas in ett avsnitt av serien Kvinnor som mördar som ska handla om mor Krok. Samtidigt utreder kommissarie Harry Nelson ett fall som dömts som plötsligt spädbarnsdöd. Det är bara den lilla detaljen att föräldrarna förlorat två tidigare barn på samma sätt. Kan det verkligen vara så att de drabbats så tragiskt tre gånger eller handlar det om mord?

Jag tycker jättemycket om de här böckerna! Det är en bra blandning av mordgåtor, historia och karaktärernas privatliv. Vill ni ha lästips inför semestern så tycker jag att ni ska läsa "De utstötta" och/eller de tidigare böckerna i serien:

"Flickan under jorden"
"Janusstenen"
"Huset vid havets slut"
"Känslan av död"
"En orolig grav"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar