Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 30 december 2015

✨ GOTT NYTT ÅR ✨ önskar jag med "4.50 från Paddington" av Agatha Christie (originaltitel: "4.50 from Paddington")

Årets sista utlästa bok blev en Agatha Christie! Jag har ju läst många av hennes nyöversatta böcker under året så det kändes perfekt att också avsluta det med en av dem. Jag tycker att "4.50 från Paddington" är en av hennes bästa och det vidhåller jag även efter att nu ha läst den igen!

Mrs McGillicuddy är på väg för att hälsa på sin väninna Miss Marple några dagar före jul. På tåget dit bevittnar hon ett mord. Mordet begås på ett tåg som under en kort tid åker parallellt med det tåg hon själv sitter på. Hon ser hur en man stryper en kvinna. Hon kontaktar järnvägspersonalen för att berätta vad hon sett och när hon kommer fram till Miss Marple berättar hon även för henne. När de dagen efter läser tidningen står det inget om ett mord så därför kontaktar de den lokala polisen. Men varken de eller tågbolaget kan hitta något lik eller ens något spår av att ett brott begåtts. Detta gör att Miss Marple bestämmer sig för att själv gå till botten med mordet. Det första hon måste göra är att hitta liket och hon tar hjälp av den kvicktänkta och smarta hemhjälpen Lucy Eyelesbarrow.

Jag fick "4.50 från Paddington" i julklapp och är mycket glad för det! Jag fick även ett annat Agatha Christie-mysterie och jag tror nästan att jag tänker börja 2016 med den! Nedan kan ni läsa om de andra nyöversatta böckerna av deckardrottningen.

Nu vill jag bara önska er ett gott slut och ett Gott Nytt År!! ✨ ✨

"Mordet på Orientexpressen"
"Huset på udden"
"Poirots jul"
"Döden på Nilen"
"Badortsmysteriet"
"Par i brott"

4 kommentarer:

 1. Agatha Christie är aldrig fel att varken sluta eller börja år med :-)
  Gott slut och Gott Nytt År!
  Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. God fortsättning Susanne! Nej en Agatha Christie är aldrig fel!

   Radera
 2. Gott nytt år! Hoppas på nya bra boktips under året.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag hoppas att jag kan leverera det :)

   Radera