Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 17 december 2015

"Eld och djupa vatten" av Camilla Grebe och Åsa Träff

Den femte delen i serien om psykologen Siri Bergman heter "Eld och djupa vatten" och det är en lättläst och ganska spännande bok. Jag har läst de tidigare delarna i serien och dem kan ni läsa om genom att klicka på respektive titel i slutet av inlägget. Jag har haft lite svårt att bestämma mig för vad jag tycker om den här serien men jag har trots det fortsatt att läsa den så något har den som gör att jag vill läsa vidare.

Två biologiska syskon som är placerade i varsitt familjehem försvinner spårlöst inom loppet av ett par veckor. Man misstänker först att den biologiska mamman och hennes pojkvän är inblandade. Siri Bergman och hennes kollegor i polisens gärningsmanna-profilgrupp får i uppdrag att titta på fallet. Plötsligt dyker det upp ett foto på barnen på nätet. Med på fotot finns också en kvinna som även hon är anmäld försvunnen. Detta ändrar inriktningen på utredningen. Man inser att kvinnan och barnen är vid liv men vad gör de tillsammans och kommer man att hitta dem i tid?

När jag läste slutet på "Eld och djupa vatten" fick jag nästan känslan av att Camilla Grebe och Åsa Träff sätter lite av en punkt för Siri Bergman. Men det är som sagt bara min känsla och jag vet inte alls om den stämmer eller om det kommer att bli en fortsättning på serien. Det blir spännande att se...

"Mannen utan hjärta"
"Innan du dog"
"Bittrare än döden"
"Någon sorts frid"

1 kommentar: