Sök i den här bloggen

Translate

söndag 10 januari 2016

"Stenhjärtat" av Katarina Wennstam

Nu kommer det vara omöjligt att inte läsa mer av Katarina Wennstam!! Vilken bra bok! Jag vet inte varför jag inte läst hennes böcker tidigare, men när jag läste en novell av henne i en av novellsamlingarna jag läste i december så bestämde jag mig för att köpa en bok av henne. Det blev "Stenhjärtat", eftersom den passar bra den här tiden på året. Det är en väldigt intressant och gripande bok om hur nära desperation och ondska (eller möjlig ondska) kan finnas i våra vardagsliv.

Den 16 december kommer en mamma in på akutmottagningen på Astrid Lindgrens barnsjukhus och ber desperat om hjälp eftersom hennes lilla flicka inte andas. Det 6 månader gamla barnet tas omedelbart om hand av läkare. De kan snart konstatera att föräldrarnas berättelse om vad som hänt inte stämmer överens med flickans skador och polis tillkallas. Det blir kriminalkommissarie Charlotta Lugn som får ärendet och tillsammans med kollegorna på barnahuset gör hon allt för att ta reda på vad som hänt.

"Stenhjärtat" är en mycket tankeväckande bok som alla borde läsa! Var går gränsen för hur mycket man orkar och klarar av? Och när är man beredd att passera gränsen? Wennstam blandar ut den hemska historien med karaktärernas privatliv och bekymmer och det gör att boken trots sitt tunga ämne blir ganska lättläst.

3 kommentarer:

 1. Åh då har du flera godbitar kvar av henne att läsa! :-)
  Rekommenderar även de tidiga böckerna av henne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har förstått det :) Jag har redan beställt en till!!

   Radera
 2. Håller med.

  SvaraRadera