Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 9 mars 2016

"Knutar och kors" av Ian Rankin (originaltitel: "Knots and Crosses")

Andra lästa reaboken blev ett ganska säkert kort. Jag har alltid gillat Ian Rankin och "Knutar och kors" är inget undantag! Det här är den första boken i serien om John Rebus och det är första gången den översatts till svenska. Jag har läst många av böckerna i den här serien och är glad att nu även de första översätts.

Två unga flickor har efter att ha blivit kidnappade hittats mördade. En seriemördare verkar härja i Edinburgh. Kriminalassistent John Rebus får en roll i utredningsgruppen. Han får anonyma brev med kryptiska meddelanden, snören med knutar på och tändstickor i kors. Han förstår inte alls vad det handlar om. Han har det kämpigt privat efter skilsmässan från hustrun som också tagit dottern från honom. Han dricker mycket och jagas av det förflutna. När en tredje flicka försvinner ökar spänningen inom poliskåren och hela samhället. Allt blir en farlig lek på liv och död där allt kommer alldeles för när Rebus själv...

"Knutar och kors" är absolut läsvärd och jag är glad över att jag äntligen gjorde slag i saken och köpte den! Gillar ni Rankin kommer ni definitivt att gilla denna bok! Själv längtar jag efter att få läsa fler av de första böckerna i serien.

Andra böcker av Rankin som går att läsa om här på bloggen:
"Öppet hus"
"Misstro"
"En omöjlig död"
"En annan mans grav"
"Helgon eller syndare"

2 kommentarer: