Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 30 september 2020

"I skuggan av en mördare" av Annie Palm

Återigen har jag gjort en ny bekantskap! "I skuggan av en mördare" av Annie Palm är den första delen i en serie om polisen Rickard Malmén och det är väl en hygglig start. Men jag är inte golvad av boken utan den får godkänt då den är hyggligt spännande. Tempot varierar dock väldigt mycket och jag får inte riktigt kläm på karaktärerna. "I skuggan av en mördare" verkar bara finnas som ljudbok. Den är uppläst av Fredde Granberg och den är 8 timmar och 41 minuter lång. 

När Lisa kommer hem till Umeå en kall aprilnatt inser hon snabbt att hennes klasskompis och rumskamrat Magdalena är försvunnen. Hon anmäler det till polisen och en utredning ledd av Rickard Malmén och hans kollega Henrik Wallin startar. Till att börja med har de inte mycket att gå på men då de hittar Magdalena mördad tar utredningen fart och helt plötsligt finns det många misstänkte. Både nuvarande pojkvännen och exet beter sig underligt. Men när de gräver vidare i Magdalenas liv hittar de också väl dolda hemligheter...

För att vara en debut så tycker jag ändå att detta är en helt okej bok. Blir det en fortsättning så är det inte alls omöjligt att jag lyssnar på även den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar