Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 9 september 2020

"Vanmakt" av Lourdes Daza-Gillman

Då var det återigen dags att stifta en ny bekantskap! Det känns som om hösten kommer med en massa böcker som jag väntat länge på men ingen av dem kommer precis nu. Det innebär att jag antagligen måste välja och prioritera när de väl dyker upp i affärerna och på ljudbokstjänsten... Kan ibland tycka att det är lite synd när alla kommer på en och samma gång. Men det ger mig tid att hitta "nya" författare och den här gången blev det Lourdes Daza-Gillman. "Vanmakt" är den första delen i en serie med namnet Makttrilogin och jag tror att jag kommer fortsätta följa den. Det var ingen wow-upplevelse men det var en tillräckligt bra och spännande bok för att fånga mig för minst en bok till. 

Kriminalinspektör Sanna Johansson och och hennes kollega Kalle Karlsson får ett knepigt fall att utreda. En man från en välkänd överklassfamilj misstänks ha mördat sin hustru framför ögonen på deras barn. Allt sker i fina Djursholm. Vittnesmålen säger dem att det antagligen är maken som gjort det. Och när han hittas stärks misstanken. Mannen, Börge Svenson, lever ett dubbelliv värre än någon kan föreställa sig och sakta rullas allt upp framför utredarna. Samtidigt letar Susanne Aldhamo efter sin dotters mördare. Varje helg klär hon ut sig och beger sig ut på krogen för att försöka hitta den man som tog dottern ifrån henne. Men hon försöker också skydda kvinnor från att hamna i farliga mäns klor genom att varna dem när hon ser saker som inte borde ske. Ibland ingriper hon också rent fysiskt...

"Vanmakt" är en bok med mycket innehåll och vinklar av storyn, men också av samhället, och jag gillar det. Därför rekommenderar jag er att läsa eller lyssna på den. Ljudboken är uppläst av Anna Maria Käll och den är 11 timmar och 37 minuter lång. Hela serien finns redan att tillgå så det är bara att läsa eller lyssna vidare när andan faller på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar