Sök i den här bloggen

Translate

måndag 1 oktober 2012

"Rov" av Sharon J Bolton (originaltitel: "Sacrifice")

"Rov" är den första boken av Sharon J Bolton som jag läst. Det är en ny bekantskap som lämnar en önskan om att läsa mer efter sig. Detta trots att boken faktiskt från och till blir lite trist. Men det är själva intrigen som till slut gör att jag ger "Rov" ett högt betyg. Bolton har blandat ut sin deckare med gamla myter och sägner och det blir riktigt bra och spännande.
Läkaren Tora har tillsammans med sin make Duncan flyttat till Duncans barndomshem Shetlandsöarna. En dag gräver Tora i torvjorden på deras ägor. Syftet är att hon vill begrava sin häst som dött men hon gör i stället ett makabert fynd. Hon hittar ett välbevarat kvinnolik. Först tror man att det är ett arkeologiskt fynd men det visar sig vara ett betydligt mer nutida lik. En polisutredning dras igång men den går trögt eftersom det inte finns någon saknad kvinna som motsvarar kroppen som grävts upp. Tora fortsätter dock att gräva i fallet trots att hon uppmanas från flera håll att inte göra det. Hon vet inte vilka hon kan lita på och hon inser att det finns flera framstående personer som inte önskar att vissa hemligheter kommer upp till ytan...

Jag tycker att man ska läsa den här boken om man gillar deckare och mysterier. Jag erkänner att jag emellanåt ögnade lite då det blev lite för mycket faktarabblande. Men det är ju tillåtet och som jag skrev ovan så är helheten mycket bra! Jag tänker definitivt läsa mer av den här författaren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar