Sök i den här bloggen

Translate

måndag 19 november 2012

"Smärtans jungfru" av Elena Forbes (originaltitel: "Our Lady of Pain")

Då har jag provat en för mig ny författare igen! "Smärtans jungfru" av Elena Forbes börjar riktigt bra och fortsätter på samma sätt. Jag var beredd att ge den ett ganska högt betyg men så kom slutet och jag måste nog säga att det hela kändes lite långsökt för mig. Men visst - det var överraskande och det är väl på sätt och vis bra med sådana slut...
En naken kvinna hittas död under nysnön i Holland Park i London. Hon har noga placerats som om hon stod på knä och bad och i munnen hittar poliserna ett papper med några rader ur en dikt. Kvinnan visar sig vara en förmögen galleriägare och till att börja med verkar det inte finnas någon som skulle velat mörda henne. Men när inspektör Mark Tartaglia och hans kollega Sam Donovan börjar nysta i kvinnans liv så kommer hemligheterna fram. Och nog hade hon en del ovänner. Men när de sedan får ett tips om likheter med ett två år gammalt fall så börjar de utreda ifall det kan röra sig om en seriemördare.

Som jag skrev så var det ett ganska högt betyg på gång för den här boken men jag nöjer mig med godkänt. Det händer ganska mycket och det finns inga långrandiga delar i boken, men det är inte direkt nervkittlande. Kanske provar jag något mer av denna författare i framtiden men inte just nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar