Sök i den här bloggen

Translate

söndag 24 mars 2013

"De dödas samtal" av Reginald Hill (originaltitel: "Dialogues of the Dead")

Det är med viss sorg i hjärtat som jag nu läst Reginald Hills sista bok "De dödas samtal". Eftersom Reginald Hill avled för drygt ett år sedan så är det här slutet och det är riktigt ledsamt för hans böcker tillhör mina favoriter. Hans böcker är intressanta och spännande och skrivna med mycket glimt i ögat och stor humor. Den här sista boken är en Dalziel och Pascoe-deckare. Den är dryga 500 sidor lång men varje sida är läsvärd och jag rekommenderar den varmt tillsammans med hans andra böcker.
Det som polisen först trodde var två olyckor; en drunkningsolycka och en motorcykelolycka blir något annat då det i den lokala novelltävlingen dyker upp två tävlingsbidrag (dialoger) som beskriver händelserna på ett helt annat sätt. Kan olyckorna ha varit mord som kamouflerats väl? När sedan en tredje person dör står det klart för Andy Dalziel, Peter Pascoe och deras kollegor att de nu jagar en seriemördare. Mördaren får snart namnet Ordmannen eftersom det efter varje mord dyker upp en ny dialog som otvivelaktigt  skrivits av mördaren...

Här följer ett urval av de böcker jag tidigare läst av Reginald Hill och som jag tycker att ni ska läsa om ni inte redan gjort det! Många av dem läste jag själv innan jag startade bloggen så jag har inte själv skrivit om dem här. Men nu känner jag att det inte är helt omöjligt att jag kommer att börja läsa om hans böcker för jag känner saknad då jag vet att han inte längre finns med oss och kan skriva nytt.

"Hämnden"
"Främlingars hus"
"Dödsmässa"
"En dans på rosor"
"Döden löser alla problem"
"Godmorgon midnatt"
"Dalziels död"

1 kommentar: