Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 25 april 2013

"Marcoeffekten" av Jussi Adler-Olsen (originaltitel: "Marco effekten")

Äntligen har det kommit en ny bok av Jussi Adler-Olsen. Den senaste delen i serien om Avdelning Q heter "Marcoeffekten" och den är lika bra, spännande, grym och humoristisk som de fyra tidigare delarna i serien. Adler-Olsen har verkligen lyckats skapa karaktärer som fängslar och utöver det så skriver han riktigt bra och varje bok känns ny. Med det menar jag att det är lätt att författare hamnar i hjulspår som känns igen i intrigerna i deras böcker men jag tycker att Adler-Olsen får till en ny och nervkittlande story varje gång.
Zola styr sin klan med hjärnhand. Han tvingar medlemmarna till kriminalitet och tiggeri och han drar sig inte för något då det gäller att få in pengar. Marcos pappa är Zolas bror men det har inte hindrat Zola från att även skicka ut honom på gatorna. Men den kvällen då Marco inser att Zola tänker lemlästa honom för att få honom att bli mer medgörlig bestämmer sig Marco för att fly. Under flykten gör han en del upptäckter om klanen som inte tål dagsljus och helt plötsligt har han inte bara sin "familj" efter sig utan det är många fler som vill hindra honom från att berätta vad han sett. Jakten på honom blir intensiv och den korsar också Avdelning Q:s aktuella utredning där Carl Mørck och hans assistenter Assad och Rose letar efter en försvunnen man. Spåren leder till samhällets topp och vidare till Afrika. Vem ska hitta Marco först? Polisen eller alla de kriminella element som vill se honom död?

Jag rekommenderar varmt alla Jussi Adler-Olsens böcker! De är inte bara väldigt rafflande utan också intressanta och skrivna med mycket humor.

Tidigare läst av denna författare:
"Kvinnan i rummet"
"Fasanjägarna"
"Flaskpost från P"
"Journal 64"

2 kommentarer:

  1. Har nu läst alla hans böcker och måste säga att han är outstanding när det gäller deckare. Hoppas att det inte dröjer alltför länge innan nästa bok kommer, så vi får höra mer om Carl, Assad och Rose. 5 Stjärnor. Kryzzet

    SvaraRadera
  2. Jag håller med! Adler-Olsen är en av de bästa deckarförfattarna just nu!

    SvaraRadera