Sök i den här bloggen

Translate

lördag 16 november 2013

"Vindsjälar" av Mons Kallentoft

Nu har jag läst ut "Vindsjälar" som är den senaste boken i serien om Linköpingspolisen Malin Fors. Det är en relativt tunn bok och tyvärr så känns det som att även historien blir lite mager. Själva mordet och utredningen av det drunknar lite för mycket i tankar och känslor hos karaktärerna. Nu är visserligen alla böckerna i serien uppbyggda på det sättet men här försvinner som sagt mordutredningen för mycket för min smak. Jag säger inte att "Vindsjälar" är dålig men det är nog tyvärr den sämsta av böckerna om Malin Fors. Boken är med sina korta kapitel och lätta språk väldigt lättläst, precis som Mons Kallentofts övriga böcker.

Malin Fors dotter Tove sommarjobbar på äldreboendet Keruben i Linköping. En morgon finner hon en äldre man som bor där död. Det ser först ut som om mannen tagit sitt liv genom att hänga sig i sladden till larmknappen. Men snart visar det sig att det handlar om mord och Malin och hennes kollegor drar igång mordutredningen med full kraft. Kan det vara det privatägda vårdföretaget som äger Keruben som haft med mannens död att göra? Mannen har skrivit flera kritiska insändare om företaget där han påpekat en rad brister i hur de boende och anställda har det. Eller är det någon av mannens anhöriga som strypt honom och fått det att se ut som ett självmord? Spåren är många men också ganska svaga och de misstänkta verkar alla ha alibi...

Jag tycker om Kallentofts böcker och jag kommer absolut att fortsätta läsa dem. Jag tycker som sagt inte att den här boken är dålig utan lite för tunn så jag ger den ett medelbetyg. Tidigare böcker om Malin Fors (de två första läste jag innan jag startade bloggen och därför har jag inte själv skrivit något om dem):
"Midvinterblod"
"Sommardöden"
"Höstoffer"
"Vårlik"
"Den femte årstiden"
"Vattenänglar"

2 kommentarer:

  1. Hej. Gillar din blogg :) glad att jag hittat den! Är också en boknörd och här finns ju massor av lästips :) Ang vindsjälar så har jag precis läst ut den och jag tycker som du, den känns "tunn"!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du gillar bloggen! Nu blev jag glad! Jag tar gärna emot boktips också så har du några så skriv dem gärna i kommentarsfältet på något inlägg :)

      Radera