Sök i den här bloggen

Translate

söndag 7 juni 2015

"Mord med guldkant" av S.R. Nordström

"Mord med guldkant" har jag hållit på att läsa under lång tid. Jag tror att jag köpte den på bokrean något år. Den är inte riktigt i min smak och dessutom är den ganska dåligt korrekturläst så jag irriterade mig en hel del på det. Jag har läst lite i den till och från då jag inte haft något annat att läsa och nu läste jag ut den eftersom jag väntar på nästa bokleverans.

Under ett midsommarfirande på Putsarö i Stockholms skärgård görs en makaber upptäckt. Ett kvinnolik dras upp ur vattnet och feststämningen är bortblåst. Henry Hellman vars sommarresidens är beläget på ön blir indragen i en historia som har sin början under andra världskriget. Kriminalkommissarie Åke Sellén utreder den döda kvinnan och  han och Hellman befinner sig snart mitt i händelsernas centrum där många verkar leta efter en gammal skatt från andra världskriget.

Jag tror kanske inte att jag är tänkt målgrupp för den här boken så jag tänker inte helt såga den. Dessutom läste jag ju faktiskt ut den även om det tog tid. Gillar man mordgåtor i lite gentlemannastil och jakten på gamla skatter så uppskattar man kanske denna bok...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar