Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 24 september 2015

"Bränd himmel" av Gilly MacMillan (originaltitel: "Burnt Paper Sky")

Nu har jag återigen läst en (för mig) ny författare, Gilly MacMillan, och det är jag glad för! "Bränd himmel" är en mycket bra bok som håller läsaren fängslad från början till slut! Storyn är uppbyggd på ett mycket bra sätt och intrigen portioneras ut på ett sätt som gör att man bara vill läsa vidare. Kapitlen är lagom långa och språket lättläst.

Rachel Jenner och hennes åttaårige son Ben är på söndagsutflykt i Leigh Woods utanför Bristol. När sonen frågar om han får springa före till gungan så låter Rachel honom göra det. Ett beslut som hon bittert kommer att få ångra eftersom det är det sista hon ser av Ben. När hon kommer fram till gungan är han som uppslukad av jorden och hon kan inte hitta honom. Mardrömmen är ett faktum och polis tillkallas. Media och allmänhet engagerar sig i fallet och det slås upp stort. Under en presskonferens ska Rachel vädja om att sonen ska återlämnas men allt går fruktansvärt fel. Snart har Rachel alla emot sig och både i media och i sociala medier hängs hon ut som skyldig till sonens försvinnande. Pressen på henne blir enorm och hon vet inte längre vem hon kan lita på...

Läs "Bränd himmel"! Speciellt om ni vill läsa en mycket spännande och välskriven psykologisk deckare. Gilly MacMillan är någon jag absolut vill läsa mer av!

2 kommentarer:

  1. Hej! Jag funderar lite på slutet. (nu kommer spoiler för de som inte läst): Tror du Ben och hans fröken gjort upp en plan om att hon skulle kidnappa Ben? Jag tänker på de bådas tystnad efter att Ben kommit hem. Kan Ben ha "spelat med" och vilja fly sitt hem med skilda, deprimerade föräldrar till sin mysiga, trevliga lärare? Läraren är ju klart skyldig men jag funderar på om det var en deal gone bad... Ben kanske ville hem igen men läraren visste ju att det inte gick. Skulle vara roligt att höra dina tankar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Intressant fundering. Nej jag måste säga att när jag läste det så tänkte jag inte alls så utan mer att Ben var traumatiserad av vad läraren gjort med/mot honom och hans familj. Men visst kan det vara som du skriver. Det är alltid spännande med slut som inte är helt klargörande och som får läsaren att fundera själv. Nu har du gett mig lite att tänka på gällande den här boken :) Jag gillar att få diskutera böcker jag läst och det är lite därför jag startade bloggen - för att få ur mig lite av det jag funderade på när en bok var utläst. Är det en riktigt bra bok så lämnar den ju ett litet tomrum när den är slut! Så tack för att du skrev detta!

      Radera