Sök i den här bloggen

Translate

måndag 2 november 2015

"Vinterstängt" av Jørn Lier Horst (originaltitel: "Vinerstengt")

Det här är Jørn Lier Horsts bästa bok hittills! Definitivt. Jag har läst de två första böckerna i denna serie (läs mer om dem nedan) och har sett potential till att det till slut ska bli riktigt bra och nu blev det det! Det är inte så att de två första böckerna är dåliga men det är som att något saknas i dem. "Vinterstängt" har däremot precis allt som en riktigt bra deckare ska ha!

Stugägaren Owe Bakkerud kommer sent en höstkväll ut till sin stuga för att upptäcka att det varit inbrott i stugan. Han ser att det lyser i grannhuset och bestämmer sig för att gå över dit för att se om det varit inbrott även där. Men när han kommer dit hittar han en mördad maskerad man. Chockad kontaktar han för andra gången den kvällen polisen. Ansvarig utredare blir William Wisting och när han kommer till platsen får han veta att stugan där den mördade mannen ligger ägs av en känd TV-profil. Utredningen kommer snart att omfatta en litauisk stöldliga och en ring av narkotikasmugglare. Mitt i allt detta bestämmer sig Wistings dotter, kriminalreportern Line, att lämna sin sambo och tillfälligt bosätta sig i den stuga Wisting nyligen ärvt av sin farbror. Stugan ligger inte mer än några kilometer från mordplatsen vilket oroar Wisting en hel del...

Det här är som sagt en mycket bra och spännande bok som aldrig tappar fart! Eftersom storyn utspelar sig under en höstvecka så är det mycket passande att läsa den nu eftersom det nu är extra lätt att sätta sig in i miljön.

De två tidigare böckerna i serien är "Jakthundarna" och "Grottmannen".

1 kommentar: