Sök i den här bloggen

Translate

söndag 13 december 2015

"Den nionde graven" av Stefan Ahnhem

Tredje advent firades med att läsa ut "Den nionde graven" av Stefan Ahnhem. Det är en blodig och spännande historia som är svår att lägga ifrån sig. Den är dryga 500 sidor lång och det är spännande precis hela tiden.

Mitt i smällkalla vintern, strax före jul, försvinner Sveriges justitieminister spårlöst då han ska hämtas upp med bil utanför Riksdagshuset. Säpo har ingen aning om vart han har tagit vägen och när Fabian Risk och hans chef på Rikskriminalpolisen informeras om händelsen blir de ombedda att inte inleda en utredning, men det gör de ändå. Ungefär samtidigt blir hustrun till en dansk TV-kändis brutalt mördad i deras hem i Danmark. Dunja Hougaard får leda den danska utredningen. Både hon och Fabian Risk får upp spår i sina respektive utredningar men båda känner på sig att det är något som inte stämmer och båda två blir de motarbetade av sina chefer. Fler brutalt mördade personer hittas i båda länderna men det är inget som kopplas samman av de som utreder fallen. Däremot står det klart för både Risk och Hougaard att de jagar en mycket farlig mördare som är långt ifrån klar...

"Den nionde graven" är den andra delen om Fabian Risk men storyn utspelar sig före den första delen, "Offer utan ansikte". Jag har läst även den och är ni nyfikna på den så klicka på titeln. Själv ser jag fram emot att läsa mer av Ahnhem!
Jag hoppas att ni har en mysig och trevlig Lucia och tredje advent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar