Sök i den här bloggen

Translate

söndag 11 juli 2021

"Polisen och utpressaren" av Gösta Unefäldt

Jag lovade er ju mer av Polisen i Strömstad och det kommer nu! "Polisen och utpressaren" är den andra delen i serien. Jag har ju skrivit att de här böckerna bjuder på sommarstämning, men just den här boken har mer höstvibbar över sig eftersom den utspelar sig i oktober. Annars bjuder den på samma charm och nostalgi som de övriga böckerna och jag tycker absolut att den är läsvärd. Ljudboken är uppläst av Fredde Granberg och den är 10 timmar och 15 minuter lång. 

Polischef Gustav Jörgensson håller en föreläsning på en klubbmiddag. Där träffar han en man som senare ringer honom och säger att han funnit sin fru död i bastun. Jörgensson beger sig dit för att se om det kan handla om en olycka eller möjligtvis ett självmord. Men på plats anar han att saker inte står rätt till och kallar dit sina kollegor. Det visar sig snart att Jörgenssons känsla var rätt och att det antagligen är ett mord de fått på sitt bord. Såklart riktas misstankarna mot maken, men han har ju alibi. Så har han haft hjälp eller ville någon annan se kvinnan död?

"Polisen och utpressaren" är en underhållande och hyggligt spännande bok som passar bra nu under sommaren trots att den utspelar sig på hösten. Jag kommer säkert att komma med fler tips på böcker i den här serien och till dess kan ni söka på Gösta Unefäldt i sökrutan ovan så får ni fram fler böcker att läsa om. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar