Sök i den här bloggen

Translate

lördag 3 juli 2021

"Skuggliljan" av Johanna Mo

ÄNTLIGEN har den andra delen i serien Ölandsbrotten kommer och ÄNTLIGEN har jag läst den 💕 Jag gillar verkligen Johanna Mo (läs om fler böcker av henne genom att söka på hennes namn i sökrutan ovan) och jag gillar den här serien. Första delen heter "Nattsångaren" och den var riktigt bra så nu när "Skuggliljan" skulle läsas hade jag väldigt höga förväntningar och boken motsvarade dem helt och fullt! Det är rappt och spännande och karaktärerna fastnar hos mig. Att det sedan också är lättläst gör bara böckerna ännu bättre. Jag ser verkligen fram emot nästa bok!

Jenny kommer hem till Öland och upptäcker att huset är tomt. Maken Thomas och sonen Hugo, 14 månader, har försvunnit spårlöst. Om det skett frivilligt eller inte vet man inte. Kalmarpolisen Hanna Duncker och henens kollegor tar sig an utredningen och de blottlägger många hemligheter. T.ex. att Thomas har en vuxen dotter som han dolt för sin fru, men också att det finns flera motsättningar på Thomas arbetsplats. När Thomas påträffas död måste de öka tempot för att hitta Hugo innan det är för sent. Samtidigt kämpar Hanna med sitt förflutna och hon är fast besluten att ta reda på vad som egentligen hände för 16 år sedan. Var hennes pappa skyldig till det mord han dömdes för?

Det går att läsa "Skuggliljan" utan att först ha läst den första boken i serien, men jag tror att man får ut mest av serien om man läser den från början. Föredrar ni att lyssna på böcker så finns "Skuggliljan" också som ljudbok. Den är uppläst av Marie Richardson och den är 11 timmar och 31 minuter lång. Jag lyssnade på första boken och läste den andra. Båda varianterna var lika bra så det är bara att välja det man gillar mest! 🌸

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar