Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 21 juli 2021

"Kalla händer" av Jan Mehlum (originaltitel: "Kalde hender")

Men ojsan! Nu blev jag verkligen positivt överraskad. Jag har återigen haft så svårt att hitta något att lyssna på så jag valde ett helt (för mig) oprövat kort. "Kalla händer" av Jan Mehlum är en mycket spännande och välberättad deckare med så färgstarka karaktärer (och hund 🐶) att jag var fast direkt. Det här var verkligen strecklyssning för min del och jag rekommenderar varmt den här boken 🤎 Ljudboken är uppläst av Thomas Hanzon och den är 8 timmar och 31 minuter lång.

Sensommaren blir hektisk och våldsam för advokat Svend Foyn. Till hans advokatkontor kommer tonåringen Elvis Kristiansen. Han säger inte ett ord men lämnar över en videokasssett. Inom en timme efter det är pojken överkörd av tåget. Mördad visar det sig. Videokassetten har ett vidrigt innehåll. Den handlar om övergrepp som till och med får den luttrade advokaten att ligga sömnlös om nätterna. Ju längre in i detta mörker Foyn söker sig, ju farligare blir det. De som tillverkar och de som köper denna slags pornografi vill verkligen inte avslöjas. Samtidigt är barnavårdsnämnder naiva och inte tillräckligt noggranna när de väljer ut platser för barn- och familjehemplaceringar. Svend bli kontaktad av Elvis syster som anlitar honom att ta reda på vem som dödade pojken.

Ämnet i "Kalla händer" är vidrigt, men viktigt. Boken är mycket läsvärd och som jag skrev tidigare så rekommenderar jag den varmt. Det finns en andra del i serien om Svend Foyn och den kommer jag att lyssna på inom en väldigt snar framtid. MEN nu är OS igång (ja det smygstartar idag) så jag kommer inte läsa och lyssna lika mycket de kommande dryga två veckorna. Några tips kommer jag hinna med att leverera men fokus kommer att ligga på att heja fram de svenska atleterna som är på plats i Tokyo! 🇸🇪 🇯🇵 💙💛

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar