Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 22 juli 2021

"Albomannen" av Anna Eidem

I jakten på något bra att lyssna på hamnade också "Albomannen" i mitt blickfång. Anna Eidem har skrivit en helt okej deckare som är hyggligt spännande. Den sticker inte ut i mängden på något speciellt sätt så det blir inga extra plus. Betyget blir godkänd och är man ute efter något spännande så kan "Albomannen" vara ett alternativ att överväga. Ljudboken är uppläst av Sofia Berntson och den är 12 timmar och 9 minuter lång. 

En sen kväll blir Sonja och hennes pojkvän Billy stoppade på en landsväg på väg hem efter en fest. Billy skjuts till döds och Sonja försvinner spårlöst. Sonjas väninna Angelica tycker inte att polisen kommer någonstans med sin utredning och bestämmer sig för att själv försöka hitta Sonja och ta reda på vem som sköt Billy. Det visar sig att flera unga kvinnor i trakten försvunnit spårlöst tjugo år tidigare. Ingen greps för det och den mystiske förövaren fick namnet Albomannen. Kan det vara samma gärningsman som varit i farten igen? 

"Albomannen" är den första delen i serien Smålandsmorden och jag utesluter inte att jag kommer att ge nästa bok en chans när den kommer. Antagligen kommer det mest bero på hur konkurrensen ser ut just då. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar