Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 13 juli 2021

"Er tredje man" av Denise Rudberg

Äntligen har jag fått läsa mer av Kontrahenternaserien av Denise Rudberg 💙 Jag tycker att den här serien är så välberättad och mysig, samtidigt som den också är allvarlig och intressant. "Er tredje man" är som titeln antyder den tredje delen i serien och ni kan läsa om de andra två böckerna genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan. Karaktärerna har verkligen fastnat hos mig och jag vill bara läsa mer så därför känns det lite tomt nu när boken är utläst. Det blir en lång väntan på nästa del...

Det är sommaren 1941 och den svenska neutraliteten sätts i gungning när en tysk konvoj sänks utanför Ölands kust. Elisabeth hoppas på ett friare liv efter att hon ingått ett annorlunda äktenskap. Planeringen inför det stundade bröllopet är i full gång då hon också handplockas till en delikat befattning med den egna integriteten som insats. Man vill att hon återigen ska komma nära en person hon lyckats få ut ur sitt liv. Signe tillbringar sommaren på professor Nils Svartströms lantställe och de kommer varandra närmre. Samtidigt oroar hon sig för Svartströms nya chaufför som visar sig vara både otrevlig och närgången. För Iris är krigets ytterligheter en realitet och spänningarna mellan hennes personliga kopplingar till både nazister och judar gör hennes tillvaro osäker. Sönerna får tillbringa sommaren hos Signe och Svartström. 

Ni som inte redan har upptäckt den här serien MÅSTE göra det nu för den är riktigt bra! För er som föredrar att lyssna på böcker så finns "Er tredje man" också som ljudbok. Den är uppläst av Marie Richardson och den är 8 timmar och 18 minuter lång. Som avslutning vill jag också tipsa om Denise Rudbergs sommarprat i P1 🤍 Det ger inte bara en inblick i författarens liv utan också en bakgrund till delar av den här serien och dess karaktärer. Det var en både gripande och intressant lyssning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar