Sök i den här bloggen

Translate

lördag 10 juli 2021

"Hotellgästen" av Christina Olséni och Micke Hansen

Nu har den sjunde delen i serien Mord i Falsterbo, skriven av Christina Olséni och Micke Hansen, kommit. Den heter "Hotellgästen" och det är en bok som roar och bjuder på sommarkänsla 🦩 Det är helt enkelt en utmärkt mysdeckare att njuta av på semestern. Som vanligt är det lättläst och handlingen bjuder på en del fniss för läsaren. Ljudboken är uppläst av Anton Körberg och den är 9 timmar och 9 minuter lång. 

Sommaren på Falsterbonäset har knappt börjat när en känd influencer hittas död i poolen på Hotell Gässlingen. Som vanligt är 88-årige Egon på plats när den döda hittas och som vanligt fördröjer han upptäckten pga egna intressen. Skanörpolisen Mårten Lind har blivit dumpad av sin fru och är sjukskriven för depression. För att skingra tankarna kastar han sig huvudstupa in i mordutredningen och tar hjälp Egon. Självklart har han också kollegan Lisa vid sin sida men de måste också stå ut med den något jobbigare kollegan Agatha Björk som är en paragrafryttare med sjuklig bacillskräck. När ännu en hotellgäst mister livet, samtidigt som församlingen med Egon i spetsen har besök av en delegation från Knislinge kyrka, blir saker och ting dödligt komplicerade.

"Hotellgästen" bjuder på mycket och på slutet sätter man faktiskt skrattet i halsen ett tag. På något sätt tycker jag att det höjer boken en del och ger den ett välkommet djup. Själv hoppas jag på att få fortsätta följa Egon och hans vapendragare i fler böcker framöver 💚

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar