Sök i den här bloggen

Translate

måndag 19 juli 2021

"Flimmer" av Anne Holt och Even Holt (originaltitel: "Flimmer")

Med tanke på hur mycket jag gillar Anne Holt och hennes böcker så är jag faktiskt förvånad själv över att jag först nu lyssnade på "Flimmer" som hon skrivit tillsammans med sin bror Even Holt. Nerven i storyn känns igen från Anne Holts tidigare böcker men den här gången är det läkare, medicinindustrin och sjukhus som är ingredienserna - förutom morden då. Jag tycker att boken är ganska bra och jag gillar karaktärerna som är färgstarka och intressanta. Betyget blir godkänt med ett plus efter och jag vet att det finns en uppföljare så kan jag hitta den som ljudbok är det inte alls omöjligt att jag lyssnar på även den. 

Hjärtspecialisten Sara Zuckerman tillhör de bästa inom sitt område. Men trots det så kan hon ibland göra misstag. Under en operation begår hon ett litet sådant, men inte värre än att hon lyckas rädda upp situationen och utgången av operationen blir lyckad. Därför kommer det som en chock då patienten två dagar senare dör. Kort därefter dör ytterligare en patient. Det visar sig att det lilla chip, hjärtstartaren, som opererats in i patienterna har varit infekterat av ett datavirus. Någon har medvetet manipulerat den digitala tekniken. Stora ekonomiska värden står på spel och det framgångsrika amerikanska företaget Mercury Medical, liksom dess grundare och ägare Otto Schultz, ställs inför en annalkande katastrof.

Ljudboken är uppläst av Torsten Wahlund och den är 11 timmar och 59 minuter lång. Jag tycker att det här är en bok som man gott kan mysa ner sig i solstolen med. Den både underhåller och skrämmer i värmen ⛱

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar