Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 7 juli 2021

"Där den sista lampan lyser" av Mari Jungstedt

Då har böckerna om kommissarie Knutas blivit hela 16 stycken. "Där den sista lampan lyser" är lika lättläst som de tidigare böckerna i serien och det gör den till en perfekt sommarbok. Även om hjärnan är överhettad så kan man enkelt ta till sig handlingen och klura på vem mördaren kan vara. Den här gången var jag ganska snabb med att lista ut det... Men trots det så är boken hyggligt spännande och läsvärd. 

Två Stockholmspojkar som tillbringar höstlovet hos den enes familj på Gotland. Under ett föräldrafritt dygn bestämmer de sig för att göra en otillåten utflykt till raukområdet Holmhällar. Under den utflykten försvinner de spårlöst. Kommissarie Knutas drar igång en jakt efter pojkarna och det blir en kamp mot klockan. När pojkarnas cyklar återfinns minskar hoppet om att hitta dem vid liv. Strax därefter försvinner också en antikvarie på Fornsalen. Kan det finnas ett samband mellan det och fallet med pojkarna?

Nu utspelar sig handligen i den här boken på höstlovet så skulle man vilja kan man ju alltid spara den till dess, men annars är det som sagt en lättsmält bok som passar utmärkt en het sommardag ☀️ Om Mari Jungstedt skriver en sjuttonde bok i den här serien så kommer jag absolut att läsa den!

Föredrar ni att lyssna på böcker så finns "Där den sista lampan lyser" också som ljudbok. Den är uppläst av Katarina Ewerlöf och den är knappa 8 timmar lång. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar