Sök i den här bloggen

Translate

fredag 2 juli 2021

"Nätfångst" av Lin Anderson (originaltitel: "Driftnet")

Oj vad svårt jag haft att hitta en ljudbok som tilltalat mig den sensate tiden (utöver serien Polisen i Strömstad då). Men nu hittade jag en som var tillräckligt bra för att jag skulle lyssna ut den. "Nätfångst" av Lin Anderson är den första fristående delen i serien om rättsmedicinaren Rhona MacLeod. Tempot är högt och intrigen spännande. Karaktärerna är helt okej och jag har en känsla av att de kommer att växa med serien. Ljudboken är uppläst av Rachel Mohlin och den är 8 timmar och 24 minuter lång. 

En ung prostituerad pojke hittas strypt och stympad i en lägenhet i Glasgow. När rättsmedicinaren Rhona MacLeod kommer till brottsplatsen chockas hon av hur lik offret är henne själv. Och det skulle inte vara en total omöligthet att pojken är hennes son. En son som hon 16 år tidigare adopterade bort. Tillsammans med polisen och hennes kollegor kämpar hon med att ta reda på vad som hänt. Bevisen leder dem mot ett brutalt pedofilnätverk där alias och hemliga identiteter används. Detta gör att Rhona inte vet vem hon egentligen kan lita på... 

"Närfångst" är absolut så bra att jag vill lyssna på fortsättningen också. Så den kommer att dyka upp här på bloggen inom en ganska snar framtid skulle jag tro. Den finns nämligen tillgänglig redan nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar