Sök i den här bloggen

Translate

måndag 26 juli 2021

"Kodnamn Styx" av Mikael Ressem

När jag såg att Mikael Ressem skrivit första boken i en ny serie blev jag väldigt intresserad! Hans böcker i serien om ambulanssjuksköterskan Erik Sandström tycker jag är väldigt underhållande så jag kastade mig över "Kodnamn Styx" och hoppades att även den skulle vara bra. Och det var den! Är det något Ressem kan så är det att bygga upp karaktärer som fängslar. Alla är inte så trevliga men alla har något som intresserar och underhåller mig. Spänningen är det heller inget fel på och berättarstilen känns igen från den andra serien. Ljudboken är uppläst av Jonas Malmsjö och den är 9 timmar och 51 minuter lång. 

Militären har elitförbanden. Polisen har den nationella insatsstyrkan. Sjukvården har saknat en motsvarighet. Tills nu. Traumaläkaren KG har gett upp sina utlandsuppdrag och tagit ett jobb som läkare på en vårdcentral. Han vill vara nära sin dotter och dotterdotter. Men så får han ett samtal från Sveriges inrikesminister och allt förändras. En hemlig grupp vid namn Styx hotar med att attackera Sverige som nation. KG får uppdraget att sätta ihop en ny specialistgrupp som kan leda sjukvårdsinsatsen på plats vid eventuella dåd. Han handplockar en grupp av udda karaktärer med stökiga livsöden. Men de hinner knappt inleda samarbetet förrän det första terrordådet sker. När en minister sedan kidnappas blir det tydligt att den grupp som ligger bakom attackerna inte skyr några som helst medel.

"Kodnamn Styx" är en lovande start på den här nya serien av Ressem och jag ser verkligen fram emot fortsättningen 🧡 Ni som gillar den andra serien av honom kommer definitivt att gilla den här också och ni som missat alla hans tidigare böcker har chansen att upptäcka dem nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar