Sök i den här bloggen

Translate

fredag 9 juli 2021

"Vindarna på Camino Island" av John Grisham (originaltitel: "Camino Winds")

Eftersom jag älskade "Camino Island" av John Grisham så blev den fristående uppföljaren "Vindarna på Camino Island" lite av en besvikelse. Flera av de underbara karaktärerna från förra boken förpassas här till mindre biroller och dessutom känns språket jobbigare också. Det blir för mycket Bruce sa, Nick sa, den och den sa innan själva meningen kommer. MEN bortser man från/har överseende med det så är den här boken också spännande och hyggligt underhållande. Ljudboken är uppläst av Gerhard Hoberstorfer och den är 9 timmar och 30 minuter lång. 

Det är stormvindar utanför Floridas kust och befolkningen på Camino Island tvingas till evakuering från ön. Bruce Cable vägrar dock att överge sin älskade bokhandel och ser med förskräckelse hur ovädret slår till. Förödelsen blir enorm och människor har skadats. Sorgligt nog leder det också till en del dödsfall. En av de döda är Cables vän, författaren Nelson Kerr. När Cable ombeds att identifiera honom i dennes hem väcks misstankarna om att det kanske kan röra sig om mord. Tillsammans med två vänner börjar Cable att luska i dödsfallet. Kan det finns ett samband mellan Kerrs död och den bok han höll på att skriva?

Som ni hör så är intrigen spännande och av mig får den här boken till slut godkänd som betyg. Den lever inte upp till föregångarens höga klass men den är okej. Jag hoppas på att få läsa mer om de härliga karaktärerna på Camino Island för jag har helt fastnat för dem 💛 Båda böckerna passar utmärkt i hängmattan i sommar! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar